Om din hund har tovor
ADRESS: ÄLGGATAN 45 PÅ LIMHAMN
KILICKA FÖR KARTA
TELEFON: 040 615 31 09
SMS: 0707 16 53 55
BESÖK VÅR FACEBOOK SIDA
"SQUIKY CLEAN"
BAD SPA SERVICE

Din hund kommer att ha glänsande päls och dofta ljuvligt. Kloklipp och öronrens ingår. Rosett eller fräck scarves om du gillar sådant.

Pris från 250 kr
******************************


"SPIFF-ME-UP"

BAD MED ETT MINI TRIM
Vi shamponerar två gånger och använder välgörande balsam om det behövs. Fönar och borstar igenom pälsen. Därefter klipper vi under trampdynorna och rundar av tassar om detta behövs. Sanitär trim och ansikts trim ingår också.

Pris från 350 kr
******************************"MAKE-ME-OVER"
KLIPPNING MED BAD

Spa bad och full klippning!
Din hund kommer att få en riktig
"DOGGY-MAKE-OVER"
Enligt ras standard eller helt självklart ditt önskemål.

Pris från 550 kr
******************************"SHED-STOP"
FÄLLER DIN HUND
Vi kan påskynda fällningen genom bad, borstning och underulls kardning. Vår makalösa högtrycks fön blåser av död underull och lös päls.

Pris från 350 kr
******************************


"SPOIL-ME-ROTTEN"
ADD-0N SERVICES
Tandborstning
Fresh breath gel
Pawdicure för mjuka tramdynor
Fjäder extension
Doggy Tattoo

******************************

DROP-IN
KLO KLIPP
Ons till Fre 17 till 18

GILLA VÅR FACEBOOK SIDA
VARFÖR HAR MIN HUND TOVOR?
Oftast så bildas tovorna för att pälsen är smutsig och ej borstas kammas regelbundet. Vi rekommenderar att man går igen hundens päls minst en gång i veckan med borste sedan kam. Man ska inte bara kamma ryggen, utan även benen och ansiktet. Tovorna bildas oftast mellan bakbenen, på insidan av låren, på baksidan av frambenen, på halsens framsida, mellan frambenen, under och bakom öronen, i armhålorna, på magen och glöm ej svansen, mest under svansen och nära anus. Hundar som använder sele blir ofta toviga där selen sitter.

MÅSTE MIN HUND RAKAS?
När hunden blivit så tovig att tovorna sitter tätt intill huden som en filtmatta måste den rakas ner. Vi måste då använda ett skär som klipper så kort att den kan komma under tovan och lyfta ut den från huden. Detta är ett delikat ärende som kräver både tid och försiktighet så man inte ska klippa sönder skinnet. Ibland kan en ihop filtad hund ta en timme längre att klippa ner en hund som inte har eller har få lätta tovor. Därför debiterar vi mer på toviga hundar. Våra redskap som skär och saxar får sig också en ordentlig förslitning. Dessa redskap är dyra, ett nytt skär kostar mellan 200 och 400 kronor, en slipning av ett skär kostar ca 110 till 130 kr. Sax kostar oss 130 till 150kr att slipa. Ny sax kan kosta upp till 3000 kr Alltså en extra kostnad för oss när det gäller redskap med.

HUR KAN MIN HUND PÅVERKAS AV TOVOR OCH NEDKLIPP?
Ofta mår hunden genast mycket bättre när filtmattor rakats bort. Plötsligt kan hunden röra sig fritt utan att ihoptovad päls stramar och drar överallt.

Blodöra
Vissa hundar med tex toviga öron som rakats ner till skinnet plötsligt börja skaka febrilt på huvudet. Detta för att tovorna kapat av en del av blodtillförseln till huden i örat plötsligt börjar börjar rinna till igen. Detta kan skapa en kittlande känsla hos hunden som då skakar med huvudet för det känns konstigt. Skakandet kan orsaka att hunden slår sönder små blodkärl i nedersta kanten på örat. Öronkanten kan fyllas med blod och en bula uppstår. Denna gör att hunden skakar ännu mer och huden på örats kant kan börja blöda. Kallas för blodöra. Man förhindrar ytterligare skakningar genom att sätta tratt på hunden eller en avklippt strumpa som en mössa över framförallt öronen. Om man förhindrar skakningar så självläker blodöra på några dagar.

Klippirritation
Många framförallt hanhundar med tovor runt penis, testiklar och anus kan reagera på rakningen. Den sätter sig då ner hela tiden och vänder sig om tuggar, slickar och kliar sig i baken och på könet. Här gäller samma sak. Att förhindra att hunden river och slickar upp sår på huden. Tratt, dialon kroppspuder eller Douxo gelspray lindrar symptomen som ofta går över på ett par dagar om man förhindrar hunden att riva på området.
Vi har mist flera kunder som beskyllt oss för att klippa för kort och orsakat hunden detta. Man blir ledsen därför vi försöker ta bort tovor som orsakats av kundens dåliga pälsskötsel.
Det vi hör från kunden är dom borstat hunden samma dag innan den kom till oss. Kunder skyller på hundpassare, hunddagiset, barnen, syster eller annan i släkten som passat hunden två dagar har slarvat med pälsen. Sällan tar dessa kunder eget ansvar.

Kan tillägga att vissa hundägare klipper sin hund en eller kanske två gånger om året. Egentligen är det vi som kan anmäla kunden till Länsstyrelsen för misskötsel av sin hund...men det har vi aldrig gjort ännu för det vill man ju helst inte behöva. Vi dokumenterar dock det värsta fallen med fotografier innan och under klippningen.


HUR FÖREBYGGER JAG TOVOR?
Bada sin hund ofta och alltid föna torr pälsen medan man borstar. Helst ska en blandis mellan tex pudel och shitzu badas var 14 dag. Ren utblåst päls tovor inte ihopa lika lätt. Bada aldrig huden med tovor. Det blir aldrig torrt och rent under tovorna och hunden får ofta hudexcem eller sk hotpots som kommer att behöva vetrinär vård. Borsta och KAMMA igenom pälsen överallt på kroppen även ben och ansikte. Klipp försiktigt upp små tovor med en sax och kamma, borsta utifrån och inåt tovan tills den är borta.

Klipp hunden ofta. Välskött hund ska klippas var 6 till 8 vecka. Även om man vill ha pälsen lång ska den toppas hela tiden för att hålla längden. Dom flesta klipper sin hund 4 gånger om året vilket vi hundfrisörer tycker är för sällan. Oftast blir det nedklipp då. Många säger sig inte ha råd att klippa sin hund så ofta. Då klipper vi helst ner med ett kort skär så att hunden inte ska tova ihopa för mycket tills nästa besök.

Hunden fryser på vintern är en mycket vanlig bortförklaring kunder kan komma med. Klipp hellre och använd tröja eller annan värmande klädsel än att låta pälsen bli lång och tovig. Mars månad kommer många många "hunden fryser" hundägare med ihopfiltade hundar med tovor på hela kroppen. Vi rakar på löpande band under den tiden. Väldigt tråkigt.


SNABB LINK:
 
SOCIAL MEDIA:
 
Om oss
 
Facebook
 
Tjänster
 
Twitter
 
Boka tid
 
Instagram
 
Fotosidan
     
Kontakta oss
     
Hem
     
       
       
       
EASY ONLINE BOOKINGEASY ONLINE BOOKING

ENLIGT BOKNINGS SIDAN
(även vissa  Lörd o Sönd)
För endast klor ring oss först